Läder & Mocka

Läder är ett levande material och ska tas om hand för att åldras på bästa sätt. Alla Bukvys läderprodukter är gjorda av genuint läder och mocka av hög kvalitet. De kommer att åldras vacker om du tar hand om dem, även de delar som är gjorda av mocka.

Våra bästa tips:

  1. Innan du sprayar din väska så rekommenderar vi att du borstar mockan med en mockaborste. Det gör att sprayen skyddar bättre och under längre tid.
  2. Impregnera din Bukvy. Spraya väskan med läder/mocka spray för att skydda den mot fläckar och fukt. Det gör att ev fläckar inte fastar och lädret blir mer motståndskraftigt.
  3. Tvätta aldrig mocka med vatten! Det kan påverka både färg och textur.
  4. Upprepa gärna processen 3-4 gånger per år så kommer din väska få ett långt och vackert liv.  

Det finns många råd kring hur man kan få bort fläckar från läder och mocka men vi rekommenderar start att du tar din väska till en läderspecialist vid behov.

Våra läder är behandlade med så lite kemikalier som möjligt (varav alla är godkända av EU och ej skadliga). Det gör att mörka färger kan färga av sig mot ljusa tyger, speciellt om det är fuktigt.  

 

Cork Skin

Kork är ett naturligt frånstötande material och väskan är behandlad med ett lager skydd. Om din produkt skulle få fläckar så torka av med en lätt fuktad trasa.

För extra skydd impregnera med smutsavvisande spray.

Bo Bardi väska + Skötsel