"Vi vill skapa den perfekta väskan. En mix av smart funktion och tidlös estetik - på ett sätt som inte skadar vår omgivning"

Den perfekta vardagsväskan

Det började med en dröm om den perfekta väskan. En väska som kan bäras vid alla tillfällen, anpassas efter behov och hålla saker och ting på sin plats. Väskan måste förändras så som livet gör. Vi lever aktiva liv med jobb på språng, särbos, sena nätter, rörliga dagar och med för många saker att bära. Vänner med handväskor, ryggsäckar, påsar och plånböcker för att rymma allt de behöver. Laptops, skissblock, matlåda, böcker, nycklar, snacks, glasögon, telefon, yogakläder och mycket mer.

Redan som barn drömde grundarna om den ultimata flykt- och överlevnadsväskan. Den måste flyta, innehålla milkshake, passa för livet i rymden och naturligtvis en bästa vän. Idag ser drömmen annorlunda, det som startade i en längtan efter att vara fri, i rörelse och känslan av att alltid veta vart de viktigaste sakerna är har tagit form. Det har tagit timmar, veckor och år av konstruktion, diskussion, hantverk, användande och förbättringar att komma dit vi är idag och vi är stolta vår enkla kollektion.

Bukvy drivs utav Elena Ekström som även är en av grundarna.

Hållbarhet

Alla Bukvys väskor och accessoarer är producerade i noggrant utvalda studios i Portugal och Spanien där människor arbetar under goda förhållanden för rimliga löner. Vi använder enbart Europeiskt sourcat läder vilket innebär att djuren levt och hanterats inom Europa enligt europeisk standard. Inga farliga kemikalier har använts och det som ibland används är noga reglerat och hanteras enligt EUs riktlinjer.  

Kvinnligt entreprenörskap

Bukvy är grundat, ägs och leds av kvinnor. Det är ett företag av kvinnor för kvinnor. Genom att äga 100% av företaget och våra processer kommer vi aldrig att tumma på frågor gällande miljö eller människorätt. Vi tror på att saker får ta tid för att utvecklas rätt och att vinstutveckling inte måste vara vårt främsta mål. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid varmt välkommen att kontakta oss via mejl eller via sociala medier.  

Hälsningar Elena Ekström, grundare av Bukvy

 

HOW WE WORK

Bags made for women by women - support female founded brands

Bags made for women by women

Our promise is to never compromise with our core values: not to sacrifice people or the environment for profit. We believe that important things ta...

Read more
How we work with leather in a thoughtful way

How we work with Leather

It is not black or white. We’re always very conscious about all parts of the production process and have established relationships with partners th...

Read more
Why Minimalism is positive for our environment - how Bukvy as a brand supports a minimalist lifestyle

Minimalism

I believe that Minimalism and conscious consumption habits are great reactions to overconsumption. Clothes and accessories must be built to last an...

Read more