Är din väska för tung?

Jag har en vän som är en fysioterapeut. Han berättade till mig att han ofta träffar patienter som har överbelastat sina kroppar med tunga väskor som sliter på axlar och rygg. Han råder dem att bära en ryggsäck istället för en axelremsväska och om de verkligen inte vill bära en ryggsäck har han rekommenderat patienterna att titta närmare på Bukvy.

Min mamma var kiropraktor och hon sa alltid till mig att inte bära för tunga väskor. Eller använda ryggsäck, men jag brydde mig inte. Jag vägrade att bära de där IT-konsult-ryggsäckarna jag fick från jobbet. De kan verkligen förstöra allt som en look kan ha. Det var också på grund av detta problem som jag och Joanna kom på idén med Bukvy. En ryggsäck som kan förvandlas till många andra väskor.

Jag hittade en Times-artikel om varför vi behöver bry oss om hur och hur tungt vi bär:

"När du bär en tung väska på axeln måste du lyfta eller luta dig över till andra sidan, annars kommer den att falla av direkt. Hur länge du än håller i väskan håller du din ryggrad på ett böjt sätt. Ur ergonomisk synvinkel är en ryggsäck det bästa valet. En crossbody-väska är något bättre än en axelremsväska. Om du bär en axelremsväska kan det vara bra att byta sida med jämna mellanrum, för att jämna ut det hela."

Artikeln ger oss tumregeln från en studie i Journal of Physical Therapy Science, att aldrig bära mer än 10% av din kroppsvikt. Om väskan är tyngre bör du överväga att bära två väskor. Eller bara en ryggsäck!

Du hittar Times artikel här.

Du kan tänka dig hur stolt jag blir över att Bukvy rekommenderas av ett proffs, och att våra väskor verkligen kan hjälpa människor på det sättet. Men faktum är att jag också älskar att bära min ryggsäck. Jag kanske till och med tycker att det är det mest estetiska vardagsalternativet. Och det får mig att känna mig fri - det är min favoritkänsla :)

Kärlek,

Elena

Leave a comment

All comments are moderated before being published