Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Min 30-plaggs garderob I Elena Ekström

My 30 item wardrobe I Elena Ekström

Min 30-plaggs garderob I Elena Ekström

Jag är inspirerad av minimalism och strävar efter en minimalistisk livsstil. För att hålla min garderob enkel och få ut det mesta av varje plagg har jag skapat min 30-delade garderob som jag roterar varje kvartal. En del av kvartalsansatsen är nödvändig eftersom Sverige har fyra årstider där vädret varierar mycket. Men det ger mig också en mer kreativ känsla av min egen garderob eftersom jag försöker shoppa så lite som möjligt. För att hålla det enkelt och begripligt använder jag ett Excel-ark för att spåra de olika klädtyperna jag behöver inom garderoben med 30 artiklar. Sedan använder jag en app för att se föremålen innan jag tar ner dem alla från vinden. Det är lättare att bestämma vad jag vill ha i appen istället för att bli överväldigad av att ta ut allt. Antalet varierar lite från säsong till säsong, men toppar är alltid flest. Sedan har jag ungefär hälften så många underdelar och till sist ungefär hälften så många "mellandelar" (läs klänningar). 

Här är mitt kalkylblad: 30-plaggsgarderoben, minimalistisk kapselgarderob i Excel :) 

 Stegen jag gjorde innan jag organiserade min garderob i sektioner och kvarter var:

1) Jag gick igenom min garderob och tog ett foto av varje föremål. Jag förvarar dem i en app (som jag tyvärr inte rekommenderar, jag tror att det finns bättre alternativ för virtuella garderober nu).

2) Jag tänkte ordentligt på hur mycket jag verkligen ville ha framme i garderoben och bestämde mig för att 30 plagg är max för mig.

3) Jag förvarar de plagg som jag inte använder i genomskinliga lådor på vinden organiserad efter vinter, sommar, underdelar, mittdelar och toppar.

4) Under ett pågående kvartal lägger jag till små kommentarer och anteckningar om vad jag saknar eller vill lägga till under det kommande kvartalet. För att vara tydlig, detta är saker som jag redan äger och som förvaras på vinden. Kalkylarket är under ständig uppbyggnad och förbättringar men jag är superglad om det kan hjälpa någon att hitta mer inspiration i att äga mindre men bättre.

Bästa,Elena ❤

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Alla kommentarer modereras innan de publiceras.

Read more

What's in Your bag? I Elin Härén

Kapselgarderob för barn I Möt Elin Härén

Möt Elin. Tvillingmamma, sann minimalist och planerare

Läs mer
Dive into

Vi älskar arkitekten och botanikentreprenören Elin Fyhr, och Elin älskar sin Bukvy

"Att kombinera funktion med design var det viktigaste för mig när jag startade Plantstraws. Jag älskar hur jag kan överföra den tanken till vad jag bär."

Läs mer