3 saker du bör fråga dig själv före ett köp

En av de mest intressanta sakerna med en minimalistisk livsstil är att hitta de plagg som jag verkligen älskar och använder. Hållbarhet handlar i slutändan om att bära och använda det vi redan äger och för mig handlar det också om att veta var mina kläder och föremål kommer ifrån. Jag försöker bygga upp min egen relation till de varumärken och butiker jag köper från. Det är bra eftersom det ger mig ett urval av saker att välja mellan när jag behöver något nytt. Men innan jag börjar leta efter något försöker jag ställa mig själv de här tre frågorna:

1. Behöver jag det här? Själv har jag en tendens att välja samma typ av plagg om och om igen. Jag har bara plats för 30 plagg i min garderob just nu, så om något går in måste det vara värt att något går ut.

2. Hur mycket kommer jag att bära det? Med 30 plagg i garderoben är det inte värt att ha engångsartiklar. Det betyder inte att man inte kan äga en fin klänning, det betyder bara att jag bär den lika bra en tisdagsmorgon som en lördagskväll :) Nya saker måste vara kvalitetsplagg, från märken jag litar på och som känns bra. Annars kommer jag inte att bära dem mycket - och jag menar mycket, inte bara 30 gånger.

3. Älskar jag det? Jag har en lista över saker jag älskar (eller tror att jag älskar) i en mapp. De flesta saker glöms bort och raderas efter 2 dagar men om de finns där i över 30 dagar och dessa 3 frågor besvaras med ett JA så är det ett ja.

Dessa tre saker verkar så grundläggande, men det är verkligen viktigt att påminna varandra om att våra val gör skillnad. Ändå slits kläder i genomsnitt tre gånger, det vet alla i branschen, och ändå fortsätter vi att shoppa. Men jag vet att vi kan förändra!

Psst, min outfit här är köpt 2019 och jackan har jag burit 114 gånger enligt Stylebook-appen. Väskan är Midi Curie 3-in-1 Bag i Almond som är en färg jag verkligen älskar. Förmodligen min andra favorit efter svart.

Ha en underbar Lördag!

Love,

Elena

    Leave a comment

    All comments are moderated before being published